Nyheter

Lær mer om PEMF"Vi vet at det kan være mye forskjellig informasjon om PEMF, som kan være forvirrende. Vi håper at PEMF-podcasten vil bidra til å ta bort noe av denne forvirringen. Du kan forvente å høre om vitenskapen bak PEMF, høre NewMeds ærlige anmeldelser av en rekke forskjellige PEMF-terapiapparater, samt meninger og anmeldelser fra andre PEMF-fagfolk og de som bruker PEMF-terapi hjemme."

PEMF Long Covid

PEMF terapi satt på prøve av forskning.

https://www.diepresse.com/17735724/magnetfeldtherapie-auf-dem-pruefstand-der-forschung

"19. oktober 2023

avClaudia Richter"


PEMF er et marked i sterk vekst. Men hvor alvorlige er utsagnene om teknologien sine terapeutiske effekter?

(Oversatt av Pulserende.no)


«Jeg ville aldri trodd at det var mulig, det overrasket meg.» Dette er kommentaren fra Richard Crevenna, leder for Vienna Medical University Clinic for fysikalsk medisin, rehabilitering og arbeidsmedisin. Årsaken til overraskelsen er allerede publisert som en saksrapport i Wiener Klinische Wochenschrift: En klinikkansatt var så alvorlig rammet av Long Covid-19 fatigue syndrome at hun nesten ikke kunne gå i første etasje, eller jobbe fulltid. Men etter bare noen få behandlinger med pulserende magnetfeltterapi, eller PEMF for kort eller ioneinduksjonsterapi, var pasienten frisk igjen.


Det inspirerte Crevenna til å gjennomføre en pilotstudie. 20 testpersoner med Long Covid-relatert utmattelsessyndrom er involvert. Behandlingen utføres to ganger i uken. Prosjektet, som vil pågå i seks måneder, er finansiert av byen Wien. De første praktiske funnene tyder klart på bedring i utmattelsessyndromet og allmenntilstanden, en større oppfølgingsstudie basert på dette er planlagt.


Antallet personer som lider av utmattelsessyndrom etter en Sars-CoV-2-infeksjon – og derfor er kvalifisert for behandling – er stort. PEMF har lenge vært brukt til å behandle tretthet forårsaket av multippel sklerose. Det er også økende bevis fra litteratur og praksis for at PEMF kan brukes ved slitasjegikt eller betennelse, så vel som for akselerert regenerering, for raskere tilheling av beinbrudd og for ryggsmerter. Med-Uni Vienna er også involvert i å håndtere ryggsmerter.


Men hvordan kan den samme behandlingen hjelpe mot så forskjellige symptomer? I prinsippet er magnetfeltterapi et fysisk tiltak der elektriske stimuli brukes til helbredende formål. Crevenna: «Dessverre er svært lite kjent om hvordan det faktisk fungerer. PEMF sies å ha en effekt på mitokondriene og kunne dermed positivt påvirke energitilførselen i kroppen så vel som ulike celleprosesser.» Det som er sikkert er at mange prosesser i kroppen er basert på elektriske prosesser og at hver celle i kroppen er omgitt av et elektrisk felt. Hvis cellene er svekket av en eller annen grunn (f.eks. sykdom, skade, alder), antas det at elektromagnetiske impulser trenger dypt inn i vevet og positivt påvirker energipotensialet til cellene. Målet er å styrke svake celler og stimulere kroppens evne til å helbrede seg selv.


https://www.diepresse.com/17735724/magnetfeldtherapie-auf-dem-pruefstand-der-forschung
Løping PEMF
Trening PEMF

Hvordan brukes PEMF av eliteutøvere?


- Reduser skader, og minimer restitusjonstiden med PEMF


Hva har Lindsey Vonn, Herman Maier, Olav Tufte, Shaquille O Neal til felles? De brukte PEMF som en aktiv del av sin treningshverdag


PEMF har blitt brukt av eliteutøvere i en årrekke. Både på individuelt nivå og i lagsporter brukes PEMF. En rekke klubber i NFL, NHL og NBA har PEMF som verktøy i sitt fyiskalske arbeid. Ryttere i Tour de France, elitesvømmere, tennis spillere og fotbalspillere på toppnivå bruker PEMF som verktøy for å redusere skader og øke prestasjon. PEMF en teknologi som er i vekst i idretten.


NFL, San Fransisco 49ers


I en kontaktsport som amerikansk fotball har Tom Zheng oppgaven med å sørge for at hver spiller på San Francisco 49ers opererer optimalt fra et biomekanisk synspunkt, med fokus på å redusere skader. 

Et av de nyeste restitusjonsvertkøyene som 49ers har tatt i bruk for spillerne, er pulserende elektromagnetisk felt (PEMF) terapi. PEMF forbedrer sirkulasjonen, noe som resulterer i akselerert restitusjon og ytelse på banen

https://www.muscleandfitness.com/workouts/workout-tips/nfl-trainer-top-tips-for-starting-your-fitness-journey-sep-sitename/Chris Bumstead 5X Mr Olympia og PEMF


Kroppsbyggere eksperimenterer ofte med treningen og kostholdet sitt. De eksperimenterer til de får ønsket resultat. I den siste oppdateringen har den 28 år gamle kroppsbyggeren Chris Bumstead også delt en av hemmelighetene sine med fansen. I en nylig Instagram-historie avslørte kroppsbyggingsikonet en overraskende pre-workout-ritual som har gjort en stor forskjell i treningsregimene hans. "Å eksperimentere med @marlinchiropactic hemmelige teknikker og PEMF pre-workout hjalp muskelaktiveringen min gitt hvor sliten og utmattet jeg er.”  

For de som ikke er kjent med det, står PEMF for Pulsed Electromagnetic Field Therapy. Det er en ikke-invasiv og medikamentfri metode som brukes til å øke den generelle helsen og forbedre den atletiske ytelsen. Chris Bumstead sin oppdagelse av denne nye tilnærmingen har vært en "game changer", spesielt når han har følt seg sliten og utmattet. Ved å bruke denne teknikken før treningene sine, har han økt muskelaktiveringen. Dette er avgjørende for kroppsbyggere som strever etter å oppnå sine beste resultater. 

(https://www.essentiallysports.com/bodybuilding-news-tired-and-depleted-chris-bumstead-use-a-secret-hack-to-pump-up-his-workouts-before-mr-olympia/)


Jake Paul og PEMF


Jake Paul bruker PEMF i sin rehabiliteringsprosess. Paul: "Dette er en PEMF-maskin. Den gir deg i utgangspunktet et sjokk med energi. Hver eneste dag skaper kroppen din bare en viss mengde ATP [Adenosintrifosfat], som er det du trenger for å helbrede og lade opp.
“Dermed gir dette kroppen din ekstra ATP. Hvis du har et brudd eller hva det enn er, vil dette helbrede det på 1/3 av tiden. Det føles bokstavelig talt som elektrisitet som går gjennom kroppen din.”

https://talksport.com/sport/boxing/1338737/inside-jake-paul-camp-training-recovery-tommy-fury/Elite Athletes Swear by These Extreme Treatments. Scientists Think They Could Boost Your Health, Too.


Cutting-edge sports-performance therapies using infrared light, electromagnetic pulses and cold potentially have longer-term benefits, researchers say.

(The Wall Street Journal)


PEMF og ryggsmerterForskere har sett nærmere på studier som er gjort på PEMF terapi mot ryggsmerter.


Forskere har tatt for seg ni randomiserte kontrollerte studier med tilsammen 420 deltakere hvor målet i studiene har vært å se på effekten PEMF har mot rygsmerte.


Ni randomiserte kontrollerte studier med 420 deltakere var inkludert i samlestudien. Studiene sammenlignet PEMF vs. placebo-PEMF, PEMF og konvensjonell fysioterapi vs. konvensjonell fysioterapi alene, PEMF og konvensjonell fysioterapi vs. placebo-PEMF og konvensjonell fysioterapi, PEMF vs. høyintensiv laserterapi vs. konvensjonell fysioterapi, og osteopatisk manipulerende behandling (OMT) og PEMF vs. PEMF alene vs. placebo-PEMF vs. OMT alene. Fem av de ni inkluderte studiene viste statistisk signifikant smertereduksjon og forbedring i fysisk funksjon sammenlignet med kontrollgruppene deres. Behandlingsregimet hadde delvise likhetstrekk som i  varighet (10-30 min), behandlinger per uke (2-7/uke), påførte frekvenser (3-50 Hz) og intensiteter (20 Gauss-1500 Gauss) ). Ingen alvorlige bivirkninger var rapportert i noen studie. 


Samlestudien kom ut i november i 2023 og viser at PEMF kan være et godt alternativ mot ryggsmerter.

Klikk her for flere detaljer om studien
unsplash